FAQ
logo

Hej och välkommen till världens första ToolPool!

Den funkar ungefär som en bilpool, fast med verktyg som alla får dela. Helt gratis!
Allt du behöver göra för att gå med, är att dela vidare bland dina vänner på Facebook.
Du hämtar ditt verktyg hos Malmö Järnhandel på Stora Nygatan 24.

Facebook LoginGå vidare

FAQ

Varför finns ToolPool?

De flesta människor behöver ju inte t.ex. en vinkelslip så ofta. Och då känns det ju dumt att behöva köpa en, både för plånboken och miljön. Så varför inte dela med varandra?

Hur länge får man låna ett verktyg?

Ett dygn. När du bokat ett verktyg hämtar du det hos Malmö Järnhandel, och lämnar tillbaka det dagen efter. Tidpunkten bestämmer du själv så länge det är under öppettiderna. (Mån 11–18, tis-fre 10–18 och lör 10–15.)

Var hämtar jag ut verktyget?

Hos Malmö Järnhandel på Stora Nygatan 24, ett stenkast från Hansa, i riktning mot Moderna Museet. Öppettiderna är måndag 11–18, tisdag-fredag 10–18 och lördag 10–15. Ta med legitimation!

Hur många verktyg kan man låna?

Fyra. Men så fort du lämnat tillbaka dem kan du så klart låna nya!

Kan man låna samma verktyg flera dagar i rad?

Nej, tyvärr. En typ av verktyg per vecka. (Men du kan så klart låna fyra olika verktyg.) Det beror helt enkelt på att så många som möjligt ska kunna låna verktygen.

Kostar det verkligen ingenting?

Att låna verktyg kostar ingeting. Men eftersom målet är att så många som möjligt ska använda sig av ToolPool finns det en avgift i form av ett inlägg som görs din på Facebookvägg – när du går med i ToolPool, och när du lånar ett verktyg. Och vill du sprida ToolPool vidare bland dina vänner på andra sätt, så är det så klart extra kul!

Tillbehör till verktygen.

Tillbehör till verktygen som borr, bitset för skruvar, skyddsglasögon och tapetperforeraren lånar du gratis. Men förslitningstillbehör som sågblad och slippapper får du köpa till, och det finns i Malmö Järnhandel.

Om jag inte hinner lämna in verktyget i tid?

Skulle du inte lämna tillbaka verktyget i tid tillkommer en avgift på 50kr/dygn. Avgifter är tråkiga, men det är inte så kul för den som bokat efter dig...

Hur avbokar jag ett verktyg?

Klicka på rutan ”bokade verktyg” uppe till höger på sidan med alla verktyg. Där visas vilka verktyg du bokat, och det är också där du avbokar verktyget/verktygen.

Och om jag t.ex. behöver skruvar?

Det mesta finns i Malmö Järnhandel. Allt från elartiklar, spikar, muttrar, vajrar och spackel till trädgårdstillbehör, färg och förvaring.

Malmö Järnhandel.

Malmö Järnhandel har funnits i snart ett år. Och faktiskt är det den enda renodlade järnhandel som finns kvar i centrala Malmö idag, och den drivs av Matti Jokela.

Miljötänket.

Vi eftersträvar en så miljövänlig profil som möjligt. Bland annat genom att använda miljöel, sopsortering, papperspåsar och återanvändning av förpackningar. Men framförallt uppmuntras kunderna att reparera, fixa och återanvända. Produkterna som säljs i butiken håller hög kvalitet. Felaktiga inköp och varor som inte håller är de sämsta köpen ur miljösynpunkt!

Vilka verktyg finns?

Idag kan du välja mellan cirkelsåg, borrhammare, skruvdragare, multislip, sticksåg, tigersåg, excenterslip, cirkelsåg, vinkelslip, tapetnedångare, krysslaser, värmedetektor, laminatskärare, stege med sex trappsteg, panikkit (tång, fem olika skruvmejslar, skiftnyckel, hammare, måttband) expandertång, fogpistol och vattenpass 120 cm.
Tycker du att det saknas något verktyg? Maila Matti på matti@toolpool.info

Öppettider i butiken.

Måndag 11–18, tisdag-fredag 10–18 och lördag 10–15.

Kontakt.

Du kan kontakta mig antingen via telefon på
040–30 62 00 eller mail: matti@toolpool.info

ToolPool © 2013 | Användarvillkor